Wednesday, 3 May 2017

DIY Hadiah Graduasi - Murah



Siapa kata hadiah graduasi kena jambangan bunga dan patung beruang sahaja?.
Ni versi jimat. 💝

Bahan-bahan yang diperlukan:
Mesin Pencetak
Kertas A4
Manila kad warna hitam
Tali / getah
Gunting
Gam UHU
Salotape
Balang kecil (bekas pes Tomyam Adabi)

Cara-cara:
1) Cetak di atas kertas A4. Pastikan setting mesin pencetak anda adalah saiz A4. Klik sini untuk muat turun



2) Gunting 'Congrats Grad' yang kecil tu dulu.. satu letak dalam balang kaca kecil. Kemudian masukkan gula-gula dalam balang. Untuk buat yang bahagian tudung balang tu saya ikut arahan dalam laman web ini: https://blog.onlinelabels.com/2015/05/05/diy-graduation-jar-gifts-favors/


Itu je cara-caranya.. padankan dan suaikan ikut selera dan barang yang kita ada. Nak lagi contoh lain boleh je Google guna kata kunci : DIY Graduation Candy Jar


Saya ni suka simpan balang kaca, nak-nak yang Adabi Pes Tomyam tu. Banyak ada di rumah. Jadi ini lah salah satunya cara saya menggunakan balang kaca tersebut agar tidak dimarahi oleh suami yang geram tengok banyak balang kaca kosong dalam almari dapur.. 😎

Mix and match bebeh!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...