Thursday, 31 March 2016

Bakal Pengantin 2016: Katerer oleh RDK Katering


Macam mana boleh ambil katerer ni?.
Kesnya masa tu ada kenduri kahwin di Dewan Bandar Baru Salak Tinggi.. lauk rasa sedap, terus mencari kad nama, nasib ada lagi.
Tengok kat kad nama tu ada katanya ada Instagram.. apa lagi.. usha la Instagram mereka.. alih-alih masa usha tu.. wow.. terkedu.. cantiknya...

Dah telefon dan set temujanji nak jumpa dan bincang pasal menu dan apa-apa aja yang berkaitan..

Telefon dulu untuk jumpa di rumah/kedai.

Alamat katerer dalam kad tertulis yang ni tapi ni rumah pemilik katerer ni:

RDK Events (Resipi Desa Katering)
No. 18, Jalan Vista 1/7,
Desa Vista,
Bandar Baru Salak Tinggi,
43900 Sepang,
Selangor

Kedainya:
Jalan Vista 1/9,
Desa Vista,
Bandar Baru Salak Tinggi,
43900 Sepang,
Selangor

No telefon: 012-7759129/012-7769129
Email: rdk9129@gmail.com

Nak google sila guna carian: Desa Vista
Dah sampai jalan masuk ke Desa Vista tu, terus je naik atas bukit (kemudian belok kiri), lepas tu terus lagi sampai nampak deretan kedai di sebelah kanan. Cari kedai (tengok gambar bawah). Tak tau nak jelas macam mana lagi sebab Google Maps masa ni tak dapat kesan lokasi.

Dah gerak balik baru ingat nak amek gambar kedai...


Sebelum ke sini seeloknya:
1) Tentukan sama ada anda nak test food ke tidak - telefon awal-awal dulu jangan dah datang baru nak mintak
2) Tentukan jumlah tetamu (tetap tau.. tak de nak tambah-tambah)
3) Tentukan berapa anggaran khemah dan jenis yang anda mahu (anggaran je)
4) Ada apa-apa permintaan daripada butik pengantin. contohnya: tapak/pentas pelamin dan backdrop canvas untuk tutup keliling khemah pelamin supaya pelamin tak kena hujan basah jika pelamin dipasang waktu malam dan masa tu musim hujan.
5) Menu tetamu dan pengantin dah ada, bincang dengan keluarga siap-siap.. nanti kita senang nak bincang dengan katerer.. bagi je menu tau la diorang kira dan kita boleh adjust ikut bajet kita nanti.. 

Separuh jalan tengah pasang... lawa khemah jenis ni...

Dah siap pasang.... aaaaaa.. tak sabo nak kawen...


Instagram mereka: 
Gerbang depan khemah tu milik Nur Nilam Sari Bridal yea....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...